Online Vindbaarheid

Sjoerd van Dijk en Jessica Weeren, twee (online) media liefhebbers met een professionele achtergrond op het gebied van vormgeving, programmeren, marketing en communicatie, vormen samen sinds 2012 3AMI. Dat spreek je uit als ‘drie ámie’, drie vrienden. En die derde vriend van 3AMI? Die kan jij zijn, want die vriend is namelijk de klant.

3AMI werkt graag met korte lijnen en communiceert op een transparante en informele manier met haar klanten. Zij verdiept zich graag in je bedrijf en vakgebied om zo de zichtbaarheid op de juiste manier te verbeteren en verduurzamen.
Jessica: “De één noemt ons een reclamebureau, de volgende een online marketing bureau en weer een ander een communicatiebureau. Wij noemen ons vooral een bureau om jouw (online) zichtbaarheid te verbeteren.” Sjoerd vult aan: “Het vergroten van zichtbaarheid brengt bij iedere klant weer een andere strategie met zich mee. Toch is het vertrekpunt vaak hetzelfde. Om actief contact met je klantenkring te hebben en kennis te delen, bieden onder andere social media, e-mailmarketing en Google-advertisement uitkomst. Maar dan moet je wel weten wíe je klanten zijn en hóe je hen kunt bereiken.”

Marketingstrategieën

“We brengen eerst de doelgroepen en hun online gedrag in kaart. Welke social media gebruiken zij? Wanneer zijn zij het actiefst op deze mediakanalen? En waar liggen hun interesses? Al dit soort vragen nemen we mee in ons onderzoek. Het gaat immers niet alleen om de juiste boodschap, het gaat óók om het juiste moment en de juiste plek om de boodschap te brengen”, vult Jessica aan. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de sociaalpsychologische aspecten van communicatie en weet exact hoe vormgeving daarbij ingezet kan worden.

Zichtbaarheid begint met vindbaarheid

Het is natuurlijk het mooist als je boodschap niet alleen diegenen bereikt die jouw social media kanalen of site bezoeken, maar dat je onderneming ook hoog in de Google-hits scoort. 3AMI bouwt en onderhoudt daarom ook websites en verzorgt zoekmachine-optimalisatie (Search Engine Optimization, SEO). Maar ook voor het ontwerpen van huisstijlen, het uitvoeren van content- en e-mailmarketing, en het vormgeven van allerhande (online) uitingen, draait het duo haar hand niet om. Sjoerd, de 3AMI-expert op het gebied van programmeren: “Zichtbaarheid is grotendeels afhankelijk van vindbaarheid. Je kunt een website zó inrichten dat zoekmachines de site sneller vinden. Daarvoor is inzicht in zowel de structuur waarmee een site is opgebouwd, als het gebruik van de juiste terminologie nodig. Om te zien of we op de goede weg zitten, of dat we onze strategie bij moeten stellen, houden wij bij of een site een groeiend aantal bezoekers heeft. Daardoor zorgen wij continu voor de hoogst mogelijke zichtbaarheid van jouw bedrijf.”

Projecten

3AMI Online Zichtbaarheid heeft relaties gevestigd over het hele land voorbeelden hiervan vind je op de pagina Projecten. Een recent project was het vormgeven van de officiële programmagids van Stichting Vierdaagsefeesten. Word jij ook vriend van 3AMI? Neem eens contact met ons op voor een kop koffie.